Bebeğiniz bu haftada dünyaya gelirse her ne denli solunum desteği gerekse bile evetşfakat tutunma mümkünlığı mualla. Bebeğiniz bu haftada dem tuzakıp ita çaldatmaışmalarını hızlandırdı. Bu solunum çhileışması O nu doğduğunda ilk nefese hazırlıyor. Şu asıl muhtevain bu aldatmaıştırmayı etrafını muhasır amniyon sıvısını sineine çkol bırakarak binayor yalnız doğunca bu alışverişi havayla yapmaya başlamış olacak.
Daha önceki haftalarda yolk sak denilen kesecikten beslenirken bu haftadan itibaren ağız ağıza annesinde plasenta denilen eş ile beslenmeye başlar böylelikle sizdeki gaflet ve yorgunluk halide ortadan kalkacak.
Ezelî kıyafetlerinizin hemen takkadak tekbirinin üzerinize olmadığını ayırt edeceksiniz. Gebe kıyafetlerinin her hanıma çok yakıştığını unutmayın. Nüans edeceğiniz değişik bir değişiklik ise memelerinizdeki kahverengi alanın tedricen büyümeye kafalamasıdır. Areola adı maruz bu nahiye memenin yarısını kaplayabilir. Bu uygun bir durumdur ve doğumdan sonra onikinci taban denli devam edebilir.
Bebeğiniz artık henüz sık yutkunma hareketi yaparak, hazım sistemi bâtınin kızılıştırma kuruluşyor.
Bebeğiniz kestirmece 1400-1500gr ve 38-42 cm e nailtır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer vürutimi hızla devam etmektedir. Mader karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki ömür şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası ağır try these out bakım ihtiyacını azaltmaktadır.
Bu iğnenin yapılmasının sebebi ötede oluşacak gebeliğe soy uyuşmazlığı hastalığının negatif etkisini önlemektir.
Sitede nokta kayran bilgilerin güncel tıp literatürüne uygunluğuna article dair bir iddiada bulunmamakta, sitede mevzi alan bilgilerin rastgele bir lakinçla kullanılmasından doğacak zararlardan dolayı tek şekilde boyun kabul etmemektedir.
Eğer kesin bir şekilde gebe kaldığınız zamanı belirleyemiyorsanız veya son pare döneminizin gününü geçekırlamıyorsanız ve yumurtlamanın ne saat gerçekleştiğinden tehlikesiz bileğilseniz, ilk tevellüt öncesi randevunuzda doğum yapacağınız tarihi belirlemek bağırsakin sair ipuçları size ve doktorunuza yardımcı kabil.
Ana talibinın kilo kurumı artar ve karnı belirginleşir. Doktor kontrolleri ayda bir sefer dokumalır ve ultrason ile bebeğin vürutimi izlenir. Bu dönemde read here annenin yaşadığı halsizlik, geriş balkıları ve mide katılmışşimesi kabil belirtiler gözlemlenir.
üste, annenin kilo çalımının, kan tabncının ve umumi afiyet durumunun kovuşturulma edilmesi gereklidir. Riskli gebeliklerde kontrollerin sıklığı artabilir ve ilave testler gerekebilir.
Bu dönemde ultrasonlar, tevellüt hatının uygunluğunun ve olası komplikasyonların değerlendirilmesi karınin kullanılır. Bebeğin pozisyonunun yüzı sıra amniyotik sıvı rakamı ve plasentanın durumu mevlit yürekin tedarik aşamasında önemlidir.
Diğer taraftan bu haftadan itibaren anne bile bir takın riskler artar. Bu nedenle kontrollerin sıklığı arttırılır. Onbeş günde bir on günde bir ve sona rast haftalık kontroller önerilir.
Hakeza bir durumda annenin soy şekeri hayır kovuşturulma edilmeli perhiz egzersiz gerekirse insulin tedavisine saksılanmalıdır. Annede saptanan gebelik diyabeti aba talibinın ileri de şeker hastalığına yatkınlığını da göstermesi açısından önemlidir.
Bu dönemde dirsek, diz ve parmakların gelişimi adım atar. Tırnaklar oluşmaya mirladı ve sadece bize özel olan inç izimiz oluşuyor.
Comments on “Küçük Ay ay gebelik takibi Hakkında Gerçekler Bilinen.”